Linda Baki loft

Modernissa loftissa yhdistyy skandinavisuus ja kuosit

Ulkoapäin loft-koti näyttää mustaraamiselta lasikontilta, joka on pudotettu kerrostalon katolle. Sen huimista, viisi metriä korkeista ikkunoista näkyy monivärisiä laatikkomaisia kerrostaloja ja työn touhussa olevia nostureita. Helsingin Kalasataman asuinalue rakentuu vauhdilla.

Lindan ilmavassa asunnossa on pelkistetty valkoinen keittiö ja moderni ruokailutila sekä suuren itämaisen maton rajaama kodikas sohvaryhmä. Huoneen sivussa on makuuparvelle johtavat portaat. Lindaa pelotti aluksi, että hän putoaa parvelta, sillä sänky on aivan kaiteen vieressä. Enää korkealla nukkuminen ei pelota.

Parveke on yksi Lindan lempipaikoista. Sieltä näkyy Suvilahden kellohalli, joka on tunnettu Flow-festivaalien maamerkkinä. Sisustussuunnittelija on innoissaan uudesta mahdollisuudesta kuunnella konsertteja omalta parvekkeelta. Lindaa ei häiritse kesäisin järjestettävien konserttien melu, sillä se kuuluu urbaanin asuinalueen luonteeseen. Rakentamisen äänet eivät sen sijaan kuulu sisälle, sillä ikkunoissa on kolminkertaiset lasit.

”Asuin aiemmin Kulosaaressa, joka on tosi hiljainen helsinkiläinen kaupunginosa. Kalasatama on eloisa, jatkuvasti kehittyvä, urbaani asuinalue, jossa meri ja hyvät lenkkipolut ovat lähellä. Käyn Mustikkamaalla juoksemassa.”

Lue koko artikkeli: Avotakka (helmikuu 2020) tai Design Stories

Similar Posts