Näin tuot trendivärin sisustukseen

Ruskea on pysytellyt poissa sisustustrendeistä vuosia, mutta nyt se tekee paluuta kaikissa sävyissään. Iltalehden toimittaja Liisa Lahti teki mielenkiintoisen artikkelin Linda Bakin näkemysten ja trendiennusteiden pohjalta ajankohtaisista sisustustrendeistä. Artikkelissa kerrotaan, miten ruskeaa käytetään trendisisustuksessa ja mitkä muut ilmiöt ovat nyt nousussa.

– Uusien tyylien perään aletaan täällä kysellä vuoden sisällä siitä, kun niitä alkaa näkyä kansainvälisillä areenoilla. Usein ne laimenevat hieman ennen kuin rantautuvat tänne. Suomalaisilla on vahva oma tyyli, mikä on mielestäni hieno juttu, ja skandinaavinen mielenmaisema, joten ei täällä ihan herkästi lähdetä hulluttelemaan erikoisuuksien kanssa, Baki taustoittaa.

Yhtenä suurista nousevista trendeistä Baki näkee terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien asioiden heijastuvan myös asumiseen.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Asumisessa ja sisustamisessa halutaan lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ei riitä, että ihminen itse liikkuu ja syö terveellisesti, vaan myös kodin halutaan ympäristönä tukevan hyvinvointia ja palautumista.

Tumma puu ja ruskean eri sävyt palaavat sisustuksen trendeihin. Modernien ja vintage-kalusteiden yhdisteleminen tuo kerroksellisuutta. AdobeStock/SOP

Trendittömyys

Toinen nousussa oleva sisustustrendi on paradoksaalisesti trendittömyys.

– Näen, että enää ei mennä niinkään yksittäisten trendien perässä, mikä on mielestäni tosi hyvä juttu. Se on myös ekologista ja vastuullista.

Sisustuksissa halutaan entistä enemmän panostaa ajattomuuteen. Ohimeneviä trendejä tuodaan pienemmillä sisustustuotteilla eikä hypätä koko sisustuksessa aina uuden trendin matkaan.

– Trendejä tärkeämpää on, että sisustetaan kotia itseä varten. Minusta se kuulostaa ihan maalaisjärjellä ajateltuna hyvältä, Baki naurahtaa.

Kodin ei tarvitse olla minkään tietynlainen tai suoraan sisustuslehdestä repäisty, vaan tyyli saa olla asukkaan näköinen ja tilojen toimivuus on arvossaan. Uutta ja vanhaa yhdistellään, jolloin saadaan kerroksellisuutta.

Lue artikkeli kokonaisuudessaa Iltalehden sivuilta, täältä.

Similar Posts