Keittiöremontti kerrostaloon

Asiakkaan 93 neliön kerrostalokohteen suunnittelun keskiössä oli keittiö. Keittiön tyyli ja materiaalivalinnat vaikuttivat koko asunnon pintamateriaalien ja maalisävyjen valintaan. Kalanruotoparketin ja lattialistojen sävy sekä tyyli päätettiin, kun keittiön yksityiskohdat oli suunniteltu. Valkomattalakattu tammiparketti, jossa oksankohdat saavat näkyä sopii hyvin tähän espoolaiskotiin, jonka sijainnissa yhdistyy merenläheisyys ja urbaani kaupunkiympäristö.

Keittiötrendit

Pitkään jatkuneen valkoisten keittiöiden valtakauden jälkeen, näkyy trendeissä tummien ja puunväristen keittiökalusteiden suosion kasvu. Asiakkaan toiveena oli aikaa kestävä keittiö, jossa olisi trendikkäitä elementtejä.

Tässä kohteessa on nähtävillä trendikkään 90-luvun vaikutus – kuitenkin 2020-luvulle tuotuna ja sopivan ajattomasti toteutettuna. 90-luvun inspiroimana materiaalivalinnoissa näkyy savulasia ja kromia, jotka yhdistyvät tumman puun kanssa.

Savulasi antaa ilmavuutta u-muotoiseen keittiöön ja keventää tummaa puuta. Harmahtava ja sisäpuolelta aaltopintainen lasiovi kätkee kirkasta lasia paremmin kaappien sisällöt saaden yleisilmeen näyttävän siistiltä.

Tässä kodissa on paljon rakkailta isovanhemmilta perittyjä astioita, joille toivottiin niiden arvoista paikkaa. Tästä syntyi ajatus vitriinikaapista, jossa astiastot saa kauniisti esille. Vitriinikaappi sijaitsee keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen risteyskohdassa, joten se yhdistää keittiön tyylin ja materiaalivalinnat jatkumaan myös kodin muihin tiloihin.

Aamiaiskaappi on arkiaamujen pelastus

Aamiaiskaappi – tai kuten tässä kodissa kutsutaan, arkikaappi, nopeuttaa aamuja. Siellä säilytetään kahvit, arkimukit ja -lasit, puurokulhot, leipälautaset ja pienet kodinkoneet. Aamiaiskaappeja on mahdollista toteuttaa monenlaisiin tiloihin erilaisilla ovi- ja saranaratkaisuilla.

Aamiaiskaapin sisäpuolella jatkuu sama mokkasävy kuin kaapinovissa ja tekee siitä viimeistellymmän näköisen. Asukkaiden mielestä aamiaiskaappi näyttää niin nätiltä, että ovea pidetään useimmiten auki.

Laadukkaat keittiömateriaalit

Kaikki keittiön kiintokalusteet, vitriinikaappi, kodinkoneet ja tasojen materiaalit ovat HTH-keittiöiltä. Kiintokalusteisiin valittiin minimalistiset Stockholm-sarjan ovet sävyssä tumma mokka. Minimalistisen ilmeen saamiseksi ovissa ja laatikoissa käytettiin ponnesaranoita sekä huomaamattomia lippavetimiä.

Asiakkaan on tarkoitus myöhemmin uusia muidenkin tilojen kaapistot yhteensopiviksi keittiön kanssa. Samaa Stockholm-sarjaa voi käyttää muissakin tiloissa, kuten kylpy- ja vaatehuoneessa ja eteisen kaapistoissa. HTH:lta löytyy kattava valikoima erilaisia mekanismeja eri käyttötarkoituksiin. Yksi tykätyimmistä on sokkelilaatikko, jolloin sokkelitila voidaan hyödyntää säilytystilana.

Suunnitelmissa remontti? Ota yhteyttä, me autamme!

Lue myös 5 vinkkiä keittiöremonttiin -artikkelimme tästä.

Kuvat: andsundaysstudio.com

Similar Posts